Πραγματοποιήθηκε στις 28 – 29 Ιουλίου η 25η Συνδιάσκεψη του Φοιτητικού Τμήματος της ΕΔΟΝ, στα αναπαυτήρια της ΠΕΟ, στα Περβόλια Λάρνακας. Οι αντιπρόσωποι της Συνδιάσκεψης, από όλους τους χώρους σπουδών που υπάρχουν Κύπριοι φοιτητές, αναφέρθηκαν στη χρονιά που πέρασε, στη δράση και τις θέσεις της Προοδευτικής Κ.Φ., δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους αγώνες που δόθηκαν και θα πρέπει να συνεχιστούν για τα κεκτημένα των φοιτητών. 

Μέσα από έναν πλούσιο και εποικοδομητικό διάλογο, τις τοποθετήσεις των συνέδρων για την κατάσταση στο κυπριακό φοιτητικό κίνημα, αλλά και το ρόλο της ΠΟΦΕΝ στην οργάνωση και καθοδήγηση των αγώνων των φοιτητών, τέθηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για τη δράση του Φοιτητικού Τμήματος της ΕΔΟΝ, καθώς και οι στόχοι για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Το παρών του στη Συνδιάσκεψη έδωσε την πρώτη μέρα και το μέλος της Κ.Γ. της ΚΕ του ΑΚΕΛ συν. Γιώργος Λουκαϊδης, ο οποίος προέβη σε μια εκτενή ενημέρωση για το κυπριακό πρόβλημα και την επικύνδινη στασιμότητα που επικρατεί, τις εξελίξεις στην οικονομία και στην παιδεία. Τέλος τόνισε την πολιτική σημασία της παρουσίας της νεολαίας και των φοιτητών στους αγώνες που έρχονται και την δυναμική που δίνει στους αγώνες του λαϊκού κινήματος.

 

Οι ΕΔΟΝίτες και οι ΕΔΟΝίτισσες μέσα από τις εργασίες της Συνδιάσκεψης, διατράνωσαν τη θέλησή τους να παλέψουν για να επανακτήσουν όσα βίαια αποκόπηκαν από τα κεκτημένα των φοιτητών τα τελευταία πέντε χρόνια και παράλληλα πως θα ανακινήσουν και θα προωθήσουν το κάθε συνδικαλιστικό ζήτημα προκύπτει σε κάθε χώρο σπουδών. Ταυτόχρονα, έδειξαν την αποφασιστικότητα τους να παραμείνει η Προοδευτική στην πρωτοπορία των αγώνων για τα δικαιώματα των φοιτητών σε όλους τους χώρους σπουδών, δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση πως η παράταξη της Αριστεράς θα παραμείνει πρώτη στις συνειδήσεις των φοιτητών. Αμετάθετος στόχος για τους ΕΔΟΝίτες, παραμένει ο αγώνας για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, που θα επανενώνει τον τόπο και το λαό μας. Μέσα από την 25η Συνδιάσκεψη, στέλνουμε ξεκάθαρα το μήνυμα πως η νεολαία της Αριστεράς παλεύει για μια Κύπρο ελεύθερη, ομόσπονδη, αποστρατικοποιημένη.

 

Τέλος, η Συνδιάσκεψη ολοκληρώθηκε με την έγκριση των θέσεων και την εκλογή του νέου Φοιτητικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελούν οι εξής:

Αθανασίου Γιάννος, Αθηνή Παναγιώτης, Αναστασίου Φάνη, Αποστόλου Μάριος, Γερολατσίτης Αλέξανδρος, Γεωργίου Πάμπος, Δαυίδ Άντρεα, Δημητρίου Άγγελος, Δημητρίου Μηνάς, Δημοσθένους Λευτέρης, Ευρυπίδου Ραφαέλλα, Ιγνατίου Ανδρέας, Ιωάννου Μάριος, Κόνσολος Χριστόδουλος, Κουσπής Μάριος, Κυριάκου Ρολάνδος, Λαγού Μάριος, Μανώρα Όλγα, Μονογιός Παναγιώτης, Νέστορος Ξένιος, Νικολάου Βαγγέλης, Πάζουρος Γιάννης, Παναγή Χρυσόστομος, Παναγιώτου Παναγιώτης, Πανταζής Χαράλαμπος, Παφίτης Δημήτρης, Σκαρπάρης Παναγιώτης, Σόλωνος Ανδρέας, Σόλωνος Κυριάκος, Στεφανής Ανδρέας, Σωκράτους Ελένη, Χαραλάμπους Φωτεινή, Χατζηγεωργίου Σταύρος, Χριστοδούλου Αβράμης, Χριστοφόρου Λένος

Γραφείο Τύπου

30/7/2018