Συνάντηση Προοδευτικής Κ.Φ με το Συ.Ν.Κ

Πραγματοποιήσαμε σήμερα συνάντηση με το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου για να συζητήσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία, και κυρίως οι φοιτητές/ριες.

Στη συνάντηση συζητήσαμε για το μεγαλύτερο πρόβλημα των τελευταίων χρόνων, το οποίο δεν είναι άλλο από το στεγαστικό. Φάνηκε ότι υπάρχει συναντίληψη με το Συμβούλιο Νεολαίας, καθώς συμφώνησαν μαζί μας ότι ουσιαστική λύση θα έρθει όταν η Κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει στην υλοποίηση συγκεκριμένων μέτρων και όχι μόνο σε εξαγγελίες. Επίσης, καταλήξαμε από κοινού ότι τα Πανεπιστήμια πρέπει να υλοποιήσουν τα πλάνα που έχουν εκπονήσει για τις φοιτητικές εστίες εντός των προκαθορισμένων χρονικών πλαισίων, και πως είναι καταδικαστέα η συνεχής αναβολή της ανέγερσης της Β’ φάσης των εστιών του ΠΑΝΚΥΠ. Συζητήσαμε επίσης τη δημιουργία κοινού μετώπου, ώστε να προωθήσουμε πιο έντονα το ζήτημα του στεγαστικού και να ασκήσουμε πιέσεις για να μετατραπούν οι προεκλογικές υποσχέσεις των φορέων σε μετεκλογικές πράξεις.

Καταθέσαμε στο Συμβούλιο Νεολαίας και τη θέση μας για την Κρατική Φοιτητική Μέριμνα, και το Συμβούλιο συμφώνησε μαζί μας ότι υπάρχει ανάγκη να ενισχυθεί το κονδύλι, καθώς και να αναπροσαρμοστούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Επιπλέον, συζητήσαμε για την πρακτική άσκηση και τη σημαντικότητα της τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων που έχει θέσει το Υπουργείο Εργασίας για την παρουσίαση του νομοσχεδίου και τη δημόσια διαβούλευσή του.

Πέρα από αυτά, η συζήτηση εστίασε και στο θέμα της ανάπτυξης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου καταλήξαμε ότι υπάρχει ανάγκη να ενισχυθούν τα Δημόσια Πανεπιστήμια και να αυξηθούν οι προσφερόμενες θέσεις σπουδών.

Ενημερωθήκαμε από το Συμβούλιο για τις προσεχείς δράσεις του και δεσμευτήκαμε να παραμείνουμε σε επικοινωνία, για να διασφαλίσουμε την άμεση αλληλοενημέρωση και την ανάπτυξη κοινής δράσης γύρω από τα ζητήματα που αφορούν τους φοιτητές/ριες.

Γραφείο Τύπου,

16/09/2024

Similar Posts