Συνάντηση Προοδευτικής με το ΔΣ του ΟΝΕΚ

Ως Προοδευτική, πραγματοποιήσαμε στις 13/9 συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου (ΟΝΕΚ). Η επικοινωνία και η συνεργασία με τον ΟΝΕΚ, κατά τη δική μας άποψη, είναι σημαντική, καθώς ο ΟΝΕΚ ήταν ανέκαθεν δίπλα στο οργανωμένο φοιτητικό κίνημα. Στη συνάντηση καταθέσαμε τις προτάσεις της παράταξής μας, που αφορούν:

  1. Το στεγαστικό και το κόστος διαβίωσης
  2. Την Κρατική Φοιτητική Μέριμνα
  3. Την Πρακτική Άσκηση
  4. Τις θέσεις μας για τους φοιτητές της Ελλάδας και του εξωτερικού
  5. Την ανάπτυξη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, καθώς ανταλλάξαμε απόψεις για τις προτάσεις που κατέθεσε η παράταξή μας.

Όσον αφορά το στεγαστικό, το ΔΣ του ΟΝΕΚ συμφώνησε μαζί μας ότι η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για να στηρίξει τους φοιτητές/τριες και παράλληλα να εκπονήσει σχέδια για τη μακροπρόθεσμη λύση του προβλήματος.

Επίσης, καταλήξαμε από κοινού στο συμπέρασμα ότι η Φοιτητική Μέριμνα αποτελεί ένα βασικό βοήθημα για τους φοιτητές/τριες, αλλά υπάρχουν αρκετά ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν και να λυθούν.

Για την Πρακτική Άσκηση, τόσο ο ΟΝΕΚ όσο και εμείς δεσμευτήκαμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις και να διασφαλίσουμε ότι το νομοσχέδιο που θα καταθέσει η Κυβέρνηση θα εγγυάται την ασφάλιση, την επαρκή αποζημίωση και την ποιότητα της πρακτικής άσκησης.

Επιπλέον, υπήρξε συναντίληψη στο ότι η Κυβέρνηση οφείλει να βοηθήσει τη Δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση να επεκταθεί και να ενισχυθεί, ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε περισσότερους νέους/ες να ακολουθήσουν τα όνειρά τους και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε ένα πραγματικά Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Ευχαριστούμε το ΔΣ του ΟΝΕΚ για την υποδοχή και την εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε. Η συνεργασία μας θα συνεχιστεί αδιάκοπα, με στόχο την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τη φοιτητική κοινότητα και τη βελτίωση των συνθηκών για όλους τους φοιτητές.

Γραφείο Τύπου,

14/09/2024

 

Similar Posts