Απάντηση στο παραλήρημα της ΑΦ.Επαλξης

Οι ακροδεξιοί μας υπενθυμίζουν πόσο αλλεργικοί είναι στην ειρήνη και τη Λευτεριά!

Θίχτηκε το ακροδεξιό μόρφωμα της ΑΦ.Επαλξης με την πρωτοβουλία της Προοδευτικής για ίδρυση δικοινοτικού ενδοπανεπιστημιακού φορέα στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Την ενόχληση τους αυτή επιχείρησαν να εκφράσουν μέσα από μια ανακοίνωση σε μορφή παραληρήματος την οποία εξέδωσαν προ λίγου. Επ’ αφορμής τούτου, ως Προοδευτική οφείλουμε να βάλουμε κάποια πράγματα στην θέση τους, για να γνωρίζει και ο φοιτητόκοσμος το ποιόν του καθενός, από την αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς.

‘Δεν νοείται’ φιλία μεταξύ των δύο κοινοτήτων μας λένε οι ακροδεξιοί θιασώτες του συρματοπλέγματος ενόσω υπάρχει ακόμα κατοχή. Η τοποθέτηση τους αυτή δεν συνιστά απλά συνειδητή αγνόηση των επιπτώσεων της εδώ και μισό αιώνα de facto διαίρεσης του Λαού μας αλλά αποτελεί και παραδοχή ότι αδιαφορούν για τους τ/κ συμπατριώτες μας και το αν θα αφεθούν στο έλεος του οικονομικού, πολιτικού και πολιτισμικού ελέγχου της κατοχικής Τουρκίας.

Έπειτα, οι ακροδεξιοί της ΑΦ.Ε, σε κατάσταση πλήρης αναστάτωσης, επιδιώκουν να μας πουν το πόσο κακή λύση θεωρούν την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Με αυτό τον τρόπο συνταυτίζονται πλήρως με το δίδυμο Τατάρ-Ερντογάν εφόσον διατυπώνουν την ίδια θέση, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο τους ως τους καλύτερους υπηρέτες της μόνιμης διχοτόμησης.

Ακόμα, μέσα σε όλα τα υπόλοιπα επιχειρούν να μοιράσουν και μαθήματα περί παιδείας και Κυπριακού. Ας γνωρίζουν πως εμείς μαθήματα από αυτούς δεν παίρνουμε. Όχι από αυτούς που ακόμα και σήμερα υμνούν τους προδότες που έφεραν την κατοχή στην Κύπρο. Όχι από αυτούς που με τον απορριπτισμό τους καταλήγουν απλά να ευνοούν της τακτικές της κατοχικής Τουρκίας. Όχι από αυτούς που απαρνούνται τους Τ/κύπριους συμπατριώτες μας και την ανάγκη να αγωνιστούμε μαζί οι δύο κοινότητες.

Τέλος, επειδή είτε δεν το γνωρίζουν είτε το ξέχασαν, υπενθυμίζουμε στους ακροδεξιούς της ΑΦ.Επαλξης πως το Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο οποίο φοιτούν, έχει ούτως ή άλλως κατοχυρωμένο δικοινοτικό χαρακτήρα, είτε αρέσει είτε όχι στους διαφόρους λογής εθνικιστές.

Εμείς πάντως αντιλαμβανόμαστε ότι η όλη αναστάτωση τους προκύπτει από την ευρύτερη ανησυχία για την ύπαρξη και την επιβίωση της παράταξης τους, και ως εκ τούτου επιστρατεύουν φτηνό εθνικισμό ως την τελευταία σανίδα σωτηρίας τους. Τους ενημερώνουμε λοιπόν, πως θα μας βρίσκουν μόνιμα απέναντι τους κάθε φορά που επιχειρούν να σπείρουν το μικρόβιο της ακροδεξιάς στο Πανεπιστήμιο, για να τους ξεσκεπάζουμε και να αποκαλύπτουμε το μισάνθρωπο χαρακτήρα τους.

Ως Προοδευτική πιστοί στο όραμα της ελευθερίας, συνεχίζουμε στον δρόμο της επαναπροσέγγισης και του αγώνα για μια Κύπρο ελεύθερη, επανενωμένη, ομόσπονδη. Για μια Κύπρο ειρηνική, μάνα όλων των παιδιών της!

 

Γραφείο Τύπου,

06/09/2024

Similar Posts