|

Δελτίο Τύπου για το 49ο Συνέδριο της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Φοιτητικών Ενώσεων

Σε μια περίοδο που τα φοιτητικά προβλήματα οξύνονται και η ολομέτωπη επίθεση προς την παιδεία εντείνεται, το 49ο Συνέδριο της ΠΟΦΕΝ δεν αποτελεί για κανένα λόγο ικμάδα ελπίδας για το μέλλον του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος.

Ως Προοδευτική δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε αρχικά την στάση της Προέδρου του ΔΗΣΥ και της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου, η οποία εμφανίστηκε σαν από μηχανής θεός στο σημερινό συνέδριο καλώντας μας να αφήσουμε στο πλάι όσα μας χωρίζουν και να προχωρήσουμε μαζί μπροστά. Πως να συνεργαστούμε με αυτούς που οδήγησαν το φοιτητικό κίνημα στην παρακμή του; Πως να συνεργαστούμε με αυτούς που κάνουν πλάτες στις νεοφιλελεύθερες και αντιφοιτητικές πολιτικές των κυβερνήσεων Αναστασιάδη και Χριστοδουλίδη; Εμείς εκπτώσεις στα κεκτημένα των φοιτητών/ριων δεν κάναμε ποτέ! Για χάριν της ιστορίας να αναφέρουμε πως η κ. Δημητρίου ουδέποτε δέχθηκε την ΠΟΦΕΝ σε συνάντηση, ως πρόεδρος του ΔΗΣΥ, παρόλο που της είχε αποσταλεί επιστολή από τον Σεπτέμβριο.

Ο χαιρετισμός της Υπουργού Παιδείας δε, αποκάλυψε τις πραγματικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη. Την ίδια ώρα που εκατοντάδες μαθητές/ριες αναρωτιούνται αν την μεθαύριο θα μπορούν να στηρίξουν οικονομικά τις σπουδές τους, την ίδια ώρα που χιλιάδες φοιτητές/ριες αναζητούν προσιτή στέγη και κρατική στήριξη, η Υπουργός Παιδείας αποφάσισε πως κανένα από αυτά δεν έχει όση σημασία έχει το να λειτουργήσουν παραρτήματα ξένων πανεπιστημίων στην Κύπρο. Όταν σε σειρά ανακοινώσεων μας αναφέραμε πως μάλλον η Κυβέρνηση δεν έχει καμία επαφή με την Κυπριακή πραγματικότητα ελπίζαμε πως τουλάχιστον στον απόηχο των χιλιάδων ονείρων που γκρεμίζονται λόγω της ακριβείας θα συνετίζονταν. Αλλά είναι πλέον ξεκάθαρες σε εμάς ξανά οι προτεραιότητές της Κυβέρνησης.

Ο απολογισμός της δράσης από τον Πρόεδρο της ΠΟΦΕΝ, απέδειξε ότι το έργο που παραδίδει η Ομοσπονδία μετά το τέλος της χρονιάς είναι ανύπαρκτο. Όπως ανύπαρκτη ήταν και η Πρωτοπορία από τους αγώνες των φοιτητών/ριων μέσα στην χρονιά, έτσι ανύπαρκτη ήταν και η καθοδηγούμενη από την Πρωτοπορία, ΠΟΦΕΝ. Είναι φυσικό επακόλουθο η ΠΟΦΕΝ να μην έχει δράση να υποδείξει όταν μέσα σε μια χρονιά πραγματοποίησε μόλις εννέα (9) συνεδρίες με τις πλείστες προτάσεις της παράταξης μας να τίθενται απορρέων και να μην συζητούνται ποτέ επί της ουσίας. Οφείλουμε επίσης να θίξουμε και με τον πιο έντονο τρόπο την λειτουργία της ΠΟΦΕΝ φέτος – αυταρχική, ετσιθελική και επικίνδυνη.

Και σε αυτούς που έσκιζαν τα ιμάτια τους να καλεστεί το νεοναζιστικό ΕΛΑΜ και η νεολαία του στο σημερινό συνέδριο, πήραν την πολυπόθητη απάντηση τους, αφού το φασιστικό μόρφωμα δεν εμφανίστηκε καν αποδεικνύοντας στην πράξη πόσο λογαριάζει την ΠΟΦΕΝ και τους αγώνες της!

Εμείς ως Προοδευτική δεν χαμηλώνουμε το βλέμμα μας στις εποχές! Με φάρο τα 50 χρόνια ζωής και δράσης της παράταξης μας, με εφόδια τις κατακτήσεις μας, με προμετωπίδα την ιδεολογία μας ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ μπροστά. Συνεχίζουμε χέρι-χέρι μαζί με τους 4 και πλέον χιλιάδες φοιτητές/ριες μας που μας στήριξαν. Και εάν η κατάκτηση της μιας (1) έδρας ήταν το βήμα, τότε μαζί τους και με εκατοντάδες – τη νέα χρονιά θα κάνουμε το άλμα.

Similar Posts