|

Ανακοίνωση για την 1η Τακτική Συνεδρία της ΠΟΦΕΝ

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε η πρώτη τακτική συνεδρία της Γενικής Γραμματείας της ΠΟΦΕΝ.

Ως Προοδευτική, καταθέσαμε 10 προτάσεις, οι οποίες αφορούσαν διάφορα φοιτητικά ζητήματα, για τα οποία στη δική μας αντίληψη η ΠΟΦΕΝ οφείλει να έχει ξεκάθαρη θέση και πλάνο υλοποίησης.

Μερικές από τις προτάσεις που καταθέσαμε αφορούσαν:

  1. Συναντήσεις με αρμόδιους φορείς και πολιτικά κόμματα
  2. Βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες προτάσεις για το Στεγαστικό
  3. Ενίσχυση και εκσυγχρονισμό της Φοιτητικής Μέριμνας
  4. Παραχώρηση έκτακτου επιδόματος πρωτοετή
  5. Παραχώρηση επιδότησης για τον ηλεκτρισμό

Σε ό,τι αφορά τις συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα η ΦΠΚ Πρωτοπορία έκλεισε για ακόμη μια φορά τα μάτια στο ΕΛΑΜ εμμένοντας στο να πραγματοποιήσει συνάντηση η Γενική Γραμματεία μαζί του. Να σημειώσουμε ότι το νεοναζιστικό μόρφωμα και η νεολαία του, που κατηγορούν την ΠΟΦΕΝ και δηλητηριάζουν την κοινωνία με τις μισάνθρωπες αντιλήψεις τους, δεν παρευρέθηκαν στο φετινό συνέδριο της ΠΟΦΕΝ παρόλο που η ΦΠΚ Πρωτοπορία τους απέστειλε πρόσκληση. Επίσης, ούτε πέρυσι αποδέχτηκαν την πρόσκληση για συνάντηση, όπως ούτε κάποιο άλλο κόμμα πέραν του ΑΚΕΛ και των Οικολόγων.

Όσον αφορά το στεγαστικό στην δική μας αντίληψη η πραγματική ενίσχυση των φοιτητών θα επέλθει μόνο μέσα από την Κρατική παρέμβαση, αφού η παραχώρηση διευκολύνσεων στον ιδιωτικό τομέα δεν έχει επιφέρει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα μέχρι σήμερα! Η πρόταση μας από την Πρωτοπορία καταψηφίστηκε με την πρόφαση ότι η ενίσχυση του Ιδιωτικού τομέα μπορεί να αποτελέσει τομή για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος.

Στην ίδια νεοφιλελεύθερη λογική κινήθηκε και η αιτιολόγηση για την καταψήφιση της πρότασης μας για την Κρατική Φοιτητική Μέριμνα, αφού η ΦΠΚ Πρωτοπορία αρνείται να μιλήσει για ενίσχυση του κονδυλιού Φοιτητικής Χορηγίας. Προσπαθώντας να μας πείσουν ότι οι κρατικοί ισολογισμοί είναι η «ιερή αγελάδα»  που δεν πρέπει να διαταράζεται, καταψήφισαν την πρόταση μας στην οποία γινόταν ρητή αναφορά για αύξηση του κονδυλιού.

Η θέση μας για παραχώρηση έκτακτου επιδόματος πρωτοετή υπερψηφίστηκε, διασφαλίζοντας έτσι ότι η ΠΟΦΕΝ θα επιδιώξει την ενίσχυση των πρωτοετών φοιτητών στα σωστά πλαίσια.

Εμείς, παρά το αρνητικό ισοζύγιο δυνάμεων εντός της Γενικής Γραμματείας της ΠΟΦΕΝ, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για το καλό της Ομοσπονδίας και των φοιτητών/ριων. Παρά την ετσιθελική/ αυταρχική και αντιφοιτητική στάση της Πρωτοπορίας εντός της Γ.Γ., εμείς αδιάκοπα θα παλεύουμε για την επαναφορά της Ομοσπονδίας σε διεκδικητική τροχιά.

Similar Posts