Συνάντηση Προοδευτικής με τον Δήμαρχο Λεμεσού

Ως Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών, στο πλαίσιο επικοινωνίας των θέσεών μας για τα προβλήματα των φοιτητών/ριών, πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο Λεμεσού. Στη συνάντηση συζητήσαμε κυρίως το στεγαστικό ζήτημα και το κόστος διαβίωσης, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές/ριες στο ΤΕΠΑΚ.

Όσον αφορά το στεγαστικό, ο Δήμαρχος μας απάντησε πως ο Δήμος έχει αρχίσει να επεξεργάζεται κάποιες λύσεις για το θέμα. Ωστόσο, δεν έχει τεθεί κάτι προς άμεση υλοποίηση, παρόλο που συμμερίζεται την άποψή μας για τη σοβαρότητα του ζητήματος.

Μαζί με τον Δήμαρχο συζητήσαμε και για τα κόμιστρα των λεωφορείων. Ο Δήμαρχος μας απάντησε πως πρόκειται για ιδιωτική εταιρεία, αλλά είναι στη διάθεσή μας για να εξετάσουμε κοινούς τρόπους παρέμβασης.

Επιπλέον, καταθέσαμε την πρότασή μας για παροχή κοινωνικών τιμολογίων στο νερό, στην οποία ο Δήμαρχος ανταποκρίθηκε θετικά. Εμείς, από την πλευρά μας, θα αποστείλουμε εκ νέου την πρότασή μας στον Δήμαρχο και θα επιμείνουμε μέχρι την υλοποίησή της.

Καταληκτικά, ζητήσαμε και ενημερωθήκαμε για τα πλάνα και τις προτάσεις του Δήμου που αφορούν το πρόβλημα των χώρων στάθμευσης, τα σχέδια του ΚΟΑΓ για τη Λεμεσό, την αξιοποίηση του Παλιού Νοσοκομείου και την αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων κτηρίων. Ως Προοδευτική, θα συνεχίσουμε να διατηρούμε στενή συνεργασία με τον Δήμο και τον Δήμαρχο Λεμεσού, μιας και η συνεργασία με τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πολύ σημαντική και μπορεί να επιφέρει άμεσα αποτελέσματα.

Γραφείο Τύπου,

12/09/2024

Similar Posts