Συνάντηση Προοδευτικής με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημοσίων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης

Χθες, 12 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήσαμε συνάντηση με την Παγκύπρια Συνομοσπονδία Γονέων. Στη δική μας αντίληψη, οι αγώνες των φοιτητών/ριών είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με τους αγώνες των μαθητών/ριών και των οικογενειών τους.

Η δημιουργία κοινού μετώπου με τη Συνομοσπονδία μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ ισχυρό εργαλείο για την προώθηση των αιτημάτων μας. Από τη στιγμή που η ΠΟΦΕΝ παραμένει συμβιβασμένη και φερέφωνο της ΦΠΚ Πρωτοπορίας, ο μοναδικός τρόπος να διασφαλίσουμε τα κεκτημένα των φοιτητών/ριών είναι με τη δική μας παρέμβαση ως Προοδευτική.

Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική και έγινε ξεκάθαρο εξ αρχής ότι υπάρχει συναντίληψη σε πολλά ζητήματα. Η Συνομοσπονδία συμφώνησε μαζί μας ότι το στεγαστικό και το κόστος διαβίωσης είναι μείζονα ζητήματα και δεν πρόκειται να λυθούν μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Το στεγαστικό θα λυθεί μόνο όταν η Κυβέρνηση αποφασίσει να επέμβει ουσιαστικά και όχι με κενές εξαγγελίες.

Πέρα από το στεγαστικό και το κόστος διαβίωσης, συζητήσαμε και για την Κρατική Φοιτητική Μέριμνα (ΚΦΜ) και καταλήξαμε από κοινού στο συμπέρασμα ότι είναι αδήριτη ανάγκη να ενισχυθεί το κονδύλι της ΚΦΜ, να αναπροσαρμοστούν τα εισοδηματικά κριτήρια και να εκσυγχρονιστεί η Υπηρεσία της ΚΦΜ.

Επιπλέον συζητήσαμε επίσης για τα προβλήματα των φοιτητών/ριών των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων, αλλά και για τα προβλήματα των φοιτητών/ριών της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ανταλλάξαμε επίσης απόψεις όσον αφορά την ανάπτυξη της Δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η Συνομοσπονδία συμμερίζεται την άποψή μας ότι η ανάπτυξη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρέπει να στηρίζεται στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι στις ανάγκες του κεφαλαίου. Υπογραμμίσαμε από κοινού ότι είναι ανεπίτρεπτο να μην δίνεται η ευκαιρία στα Δημόσια Πανεπιστήμια να ολοκληρώσουν την ανάπτυξη των κλάδων τους με την ίδια ευκολία που δίνεται στα Ιδιωτικά Ιδρύματα. Η ανάπτυξη των Πανεπιστημίων στη βάση των αναγκών της κοινωνίας θα δώσει την ευκαιρία σε πολλούς απόφοιτους μαθητές/ριες που δεν είχαν την επιλογή, να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους ανεξαρτήτως του κοινωνικού και οικονομικού τους στάτους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Συνομοσπονδία και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα κρατήσουμε ανοιχτό το κανάλι επικοινωνίας μας μαζί τους και πως θα είμαστε δίπλα στους αγώνες που δίνουν οι μαθητές/ριες για ποιοτική, δημόσια, δωρεάν εκπαίδευση.

Γραφείο Τύπου,

13/09/2024

Similar Posts